Racebeskrivelse Whippet

Hvad er en Whippet?

Det er en af de dejligste hunde af mellemstor type(44-51 cm). Det er en kærlig, hengiven venlig hund, der på trods af alle myter, er i stand til at opfylde de flestes krav til en hund. En whippet er 100% loyal overfor ejeren, den er nem at omgås, men stiller krav om udfordringer i hverdagen, da den ellers begynder at kede sig. Som alle andre mynder er en whippet særdeles intelligent, meget årvågen og nysgerrig.

R-kuldet fra Sea Leopard’s Den stammer oprindelig fra England og er en af de yngste racer herhjemme. Dens oprindelse kan spores ca. 170 år tilbage, hvor den menes at være anvendt af arbejderne i kulminerne til at supplere kosten gennem dens fortrinlige evne til at fange vilde kaniner. Som alle andre mynder er den en sublim jagthund, dens utrolige evne til at se enhver bevægelse i naturen sikrer at den er i stand til at jage efter vildt, hvor de fleste andre hunde intet ville registrere.

Dens særdeles aerodynamiske kropsbygning gør den i stand til at skyde en meget høj fart (op til 60 km/t), og samtidig giver den stærke knogleopbygning mulighed for at hunden kan ændre retning uden at anstrenge sig. En whippet elsker at løbe stærkt og selv en mindre have kan bruges til fysisk udfoldelse. Om den kræver motion, Ja- som alle andre hunde skal den selvfølgelig ud at røre sig dagligt, men den kræver langtfra "motion" som en brugshund. Behovet for at løbe kan man nøjes med at tilfredsstille et par gange om ugen, f.eks. ved at tage den med til skov eller strand og lade den løbe frit, det må mynder nemlig godt! Det de ikke må, er at blive brugt til jagt, da en mynde normalt vil være den sikre vinder!

Frontrunner’s Savage Rose

En whippet ser meget ædel og elegant ud

Men tag ikke fejl - den har knogler som en araberhest, og er bygget til den meget høje fart i terrænet, derfor er en whippet absolut ikke dyrlægens faste patient, racen er utrolig sund og kræver derfor normalt kun den årlige vaccination og sundhedstjek, men selvfølgelig kan der for enkelte opstå situationer hvor dyrlægen skal konsulteres. På grund af dens meget korte pels fælder en whippet ikke nævneværdigt, og lugter heller ikke af "hund".

Twyborn New Moon

Udstillingsmæssigt

Er en whippet en af de bedste racer at have med at gøre, det er stort set umuligt for udstillere at "sløre" anatomiske fejl på grund af dens korte pels, en rigtig god whippet virker fremragende på en udstilling, da man netop her får alle bevægelserne tydeligt at se.

Hvor lydig er en whippet

- præcis så lydig som andre hunde, men du skal som ejer af en whippet vide, at motiveringen som regel skal være mere spændende end hos de fleste andre racer, da du ellers vil opleve at din whippet kan reagere modvilligt. Overtræning er absolut ikke en fordel, men varierede måder at indlære på sikrer at du fortsat kan holde interessen fangen. Der er flere whippets som er blevet lydighedschampions i Danmark - beviset for at en whippet kan være lydig!!

Sigyn

Som tidligere beskrevet elsker en whippet udfordringer og dem findes der mange af f.eks. agility, lydighedstræning, baneløb, coursing og udstillinger. Herudover vil en whippet gerne lege, meget gerne med børn, den elsker at trække om kap, apportere hvis det lønner sig, og en "brydekamp" er heller ikke af vejen! Når anstrengelserne er overstået, er det bedste man kan byde sin whippet en plads i solen, helst i sofaen og meget gerne på det nyeste lammeskind. Her vil man opleve dens utrolige, næsten "katteagtige" smidighed, når den på en solrig plet vasker sig efter alle kunstens regler. Skulle der komme gæster, vil en whippet gøre opmærksom herpå, dog sjældent med vedvarende gøen, men på den måde som netop den synes er nødvendig!

WalkInthePark Gimme! Gimme! Gimme!

Socialt samvær

med andre dyr i huset er normalt ikke et problem, og det gælder uanset om det er andre whippets, andre hunde, katte, kaniner osv. Men en tilløbende kat, hare o. lign. vil din whippet altid jage.

Dew Verchache Crystal Nr. 4 Devaj 1976 Taifun, Nr. 3 My Wild Flying Super Kid og Nr. 2 Saga