Nyheder 2018

24. oktober 2018 - Ny LC dommer

  DKK har godkendt Ole Rosschou som lure coursing dommer.

  Myndeklubben ønsker tillykke.

23. oktober 2018 - Etnahund skifter navn

  Myndeklubben har på foranledning af et medlem ønsket at Etnahund skifter navn i DKK til racens oprindelige navn: Cirneco Dell'Etna. Det er i dag blevet godkendt af DKK.

21. oktober 2018 - Ny dommer

  DKK’s eksteriørdommerudvalg har autoriseret Vibeke Ellesøe som dommer for Etnahund og Greyhound.

  Myndeklubben ønsker tillykke


17. oktober 2018 - Nyt fra DKK
  NY DYREVÆRNSLOV PÅ VEJ, OG DKK ER BLEVET HØRT!

  Vi har i DKK netop modtaget et forslag til ny dyreværnslov i høring, og det er med stor glæde, at vi i bemærkningerne til loven kan se, at DKK´s store indsats igennem mange år, for at søge at påvirke en urimelig praksis, har givet pote.

  Det er forbudt at øre- og halekupere hunde i Danmark, og dette forbud har siden 1996 betydet, at kuperede hunde ikke måtte stille til konkurrencer, udstillinger og lignende.

  Helt konkret har den hidtidige praksis også betydet, at hunde, som f.eks. har fået fjernet halen helt eller delvist pga. skader, også er blevet udelukket fra konkurrencer. Det gælder også hunde, der tidligere har repræsenteret Danmark på højt plan i internationale konkurrencer som f.eks. verdensmesterskaberne i agility, fordi muligheden for at få tildelt dispensation stort set var ikke-eksisterende.

  DKK har søgt aktindsigt og har gennemgået samtlige ansøgninger om dispensation til hhv. Justitsministeriet og siden Fødevareministeriet, og ikke i et eneste tilfælde blev der givet dispensation, hvilket vi har forholdt Fødevarestyrelsen som høringsberettiget partner.

  Nu tyder alt dog på, at Fødevarestyrelsen er indstillet på at ændre sin meget restriktive praksis i forhold til afslag på dispensationer. I bemærkningerne til lovforslaget står nemlig følgende: ”Fremover er det hensigten, at det skal være muligt at meddele dispensation fra udstillingsforbuddet, hvis der ikke kan herske tvivl om, at øre- eller halekupering er udført af veterinære årsager.”

  Dette er måske ikke en ændring, der har betydning for titusindvis af danske hunde, men det vil have stor betydning for de hunde, der indtil nu har været ramt af Fødevarestyrelsens praksis.

16. oktober 2018 - Måling af Whippets og Italienske Mynder til Lure Coursing
  Påtænker du at få LC licens på din Whippet eller Italiener, skal den måles.

  Til Myndeklubbens juleudstilling i Køge vil der være mulighed for måling.
  Husk også, at har din hund fået licens før den var 2 år gammel, skal den kontrolmåles når den er fyldt 2 år.

  Spørgsmål og tilmelding til Karin Jansz, karin.jansz@rashwas.dk

  Fornyelse af licensbøger
  Til juleudstillingen vil der også være mulighed for at få fornyet licensbøger, så I er klar til sæson 201925. september 2018 - Nyt fra DKK
  Efteråret er på vej. Det giver anledning til lange gåture i skoven med hundene efterfulgt af varm kakao og nybagte boller. I Dansk Kennel Klub byder efteråret desuden på en lang række arrangementer, som vi gerne vil fortælle jer lidt mere om.

  Træf på Askov Højskole

  Den 29. – 30. september holder DKK weekendkursus for ca. 120 personer på Askov Højskole. Deltagerne er alle sammen medlemmer af bestyrelsen i en specialklub eller en kreds. Der er mange ting, man skal have styr på, når man sidder i en bestyrelse, og i løbet af weekenden får deltagerne forskellige input til at løse de forskelligartede opgaver.

  Der vil f.eks. være foredrag om medlemspleje, og undervisning på mindre temahold om alt fra udstillingsledelse og konflikthåndtering til kommunikation på de sociale medier. Det er tre år siden, DKK sidst samlede bestyrelsesmedlemmerne på Askov, og vi ser frem til endnu en hyggelig og lærerig weekend.  Seminar om kortnæsede racer

  Kortnæsede racer som mops og fransk bulldog er søde og charmerende – og de er blevet mere og mere populære som familiehunde over de sidste år. Men den kække opstoppernæse kan gemme på forskellige sundhedsproblemer, og det bliver temaet for et seminar den 21. oktober på Fyn. Seminaret er arrangeret i samarbejde med Bulldog Klubben og Klubben for Små Selskabshunde, men det er åbent for alle og koster 100 kr. Der er bl.a. oplæg fra dyrlæger og eksteriørdommere.
  Tilmeld seminar

11. august 2018 - Jobannonce
  Myndeklubbens Lure Coursing udvalget søger nye medarbejdere til sekretariatet.

  Vil du være med til at afvikle Lure Coursing konkurrencer i Myndeklubben?
  Kan du lide at være del af et fællesskab?

  Myndeklubbens Lure Coursing udvalg arrangerer 2-3 konkurrencer hvert år. På konkurrencedagene er der mange opgaver i sekretariatet. Vi tager imod licensbøger, tjekker om de er OK. Vi trækker lod, laver startlister, lister til dommerne, taster resultater ind, laver resultatlister, skriver resultater ind i licensbøgerne. Vi har næsten altid allesammen hunde der deltager. Så vi smutter for at starte vores hunde og kommer tilbage så hurtig det er muligt.

  Vi søger medarbejdere der kan lide at tænke ”firkantet”. Du skal kunne stå tidligt op på konkurrencedagen. Du skal være koncentreret. Du skal være med på at vi tjekker, dobbelttjekker og så tjekker en gang til. Du skal være effektiv og kunne tåle at det i perioder er travlt og måske lidt stresset.

  Vi tilbyder sidemandsoplæring.

  Vi kan tilbyde en fyrstelig løn: kaffe, vand, sodavand og slik ad libitum. Desuden får du også dagens frokostret. Og det allerbedste, vi har det smadder hyggeligt selvom det i perioder er travlt.

  Ønsker du at vide mere om stillingen, så kontakt Karin Jansz, karin.jansz@rashwas.dk eller 21247160.1. august 2018 - Nyt fra DKK
  Hedebølge, hunde og hundearrangementer

  Kære alle,

  Det ekstremt varme vejr, vi oplever i Danmark pt. er uvant for de fleste af vores hunde. Derfor finder vi anledning til at minde DKK’s kredse, lokalafdelinger, specialklubber og aktivitetsudvalg om, at hundens velfærd skal have højeste prioritet i alle vores aktiviteter. I DKK’s etiske anbefalinger for håndtering og træning af hunde står der bl.a.:

  ”Inden for alle former for hundetræning og hundesport skal hensynet til hundens velfærd prioriteres over alt andet. Hundens velfærd skal gå forud for opdrætterens, trænerens, ejerens, sponsorens eller officials interesser og ønsker. Menneskets ambitioner må aldrig overskride hundens velfærd. De etiske anbefalinger vedrørende hundens behandling, velfærd og sundhedstilstand skal overholdes - ikke blot under deltagelse i udstillinger, prøver eller konkurrencer, men nok så vigtigt i den daglige træning og håndtering.”

  Det betyder, at det altid er både hundeejers og arrangørs ansvar at passe godt på hundene. Det ekstremt varme vejr bør få arrangørerne til at overveje, hvordan aktiviteterne bedst kan tilrettelægges, så hundens trivsel optimeres. Der kan gives mulighed for at give hundene adgang til skygge og vand under aktiviteterne. Der kan gives lov til at anvende køledækner eller overbruse hundene med vand og lignende. Hvis muligt kan aktiviteterne henlægges til tidligt og sent på dagen eller aktiviteterne kan aflyses.

  Det er ligeledes hundeejerens ansvar, at den enkelte hunds sikkerhed ikke kompromitteres. Hundens type, alder og sundhedstilstand har indflydelse på dens trivsel i det varme vejr. Husk derfor at oplyse dommere og ringpersonale om at holde øje med hundene, i det tilfælde at hundeføreren ikke selv er tilstrækkelig opmærksom.

  I kan læse mere om DKK’s etiske anbefalinger til håndtering og træning af hunde her: https://www.dkk.dk/om-dkk/love-instrukser-og-blanktter/h%C3%A5ndtering-og-tr%C3%A6ning-af-hunde

  Lad os hjælpe vores hunde og hinanden gennem den uvante hedebølge.

  Med venlig hilsen Jørgen Hindse20. juli 2018 - Ny recerepræsentant


6. juli 2018 - Nyt fra DKK
  Det er fredag – og vi er i gavehumør

  Interessen for vores medlemsmøder i november har været overvældende.
  946 har allerede tilmeldt sig til et af de 4 møder, hvor overskriften er "Ansvaret tilbage til opdrætterne 2.0 - Kender du typen". På møderne tager vi pulsen på hvor er vi kommet til siden sidste medlemsmøde og så kommer Christine Feldthaus, og giver os hendes bud på fremtidens hvalpekøbere m.m.

  Skal du være nummer 1000?

  Vi udlodder en herlig sommerkurv med blandede DKK produkter til den som tilmelder sig, som deltager nummer 1000.
  Så har du ikke allerede tilmeldt dig så skynd dig ind og gør det.

  Klik på linket for at tilmelde dig:

  22. november Ravnsborghallen, Køge
  27. november, Hobro Idrætscenter, Hobro
  28. november, Strib Idrætsefterskole, Middelfart

  Start: Kl. 18:00 med en sandwich. Der vil være ”goodie bags” til alle deltagere.
  Slut: Forventet afslutning ca. kl. 21:30.

  Det er gratis at deltage for DKK-medlemmer.27. juni 2018 - Nyt fra DKK - Ekstra medlemsmøder
  Ekstra medlemsmøde i Køge

  Da pladserne lynhurtigt slap op til medlemsmødet d. 21. november 2018 og mange fortvivlede sjællandske medlemmer var rigtig kede af ikke at kunne komme til at deltage, satte DKK's kursusplanlægger alle sejl ind for at få arrangeret et ekstra medlemsmøde.

  Heldigvis var hverken Ravnsborghallen eller Christine Feldthaus optagede dagen efter :-) Derfor kan vi med glæde meddele af vi også holder et medlemsmøde med præcis samme agenda d. 22. november 2018. kl 18 - ca. 21.30.

  Tilmeld dig medlemsmødet 22. november 2018
27. juni 2018 - Nyt fra DKK - Medlemsmøder
  Kender du typen og So F****** special?

  Måske har du allerede, som 566 andre medlemmer, tilmeldt dig til et af medlemsmøderne i november. Ellers kan du stadig nå det ved at klikke på et af de links, der står under Hvor og hvornår længere nede i teksten.

  Vi kan nu afsløre, at det er lykkedes at få en aftale i stand med Christine Feldthaus.

  De fleste kender hende nok fra programmer som ”Kender du typen” og ”So F***ing Special på DR.
  Igennem arbejdet med disse programmer har hun fået stor indsigt i livsmønstre og mennesketyper, og det vil hun dele med os – med inddragelse af vores helt egen (hunde)verden.

  Vi glæder os vildt til at høre hendes bud på, hvordan fremtidens hvalpekøbere ser ud – og vi er sikre på, at hun kan levere et humoristisk blik på vores gode, gamle organisation.  Hvor og hvornår:

  Du kan gratis tilmelde dig til et af møderne. Klik på den dato du ønsker at deltage for at komme til tilmelding i hundeweb.
  21. november, Ravnsborghallen, Køge
  27. november, Hobro Idrætscenter, Hobro
  28. november, Strib Idrætsefterskole, Middelfart

  Start: Kl. 18:00 med en sandwich. Der vil være ”goodie bags” til alle deltagere.
  Slut: Forventet afslutning ca. kl. 21:30.

  Det er gratis at deltage for DKK-medlemmer, men der er begrænset antal pladser så tilmelding via hundeweb er nødvendig.

  Ansvaret tilbage til opdrætterne 2.0
  På møderne vil DKK give en status i forhold til 2012, hvor der sidst blev holdt medlemsmøder under overskriften ”Ansvaret tilbage til opdrætterne”. Der vil naturligvis være tid til spørgsmål, men med flere hundrede deltagere hvert sted er det ikke muligt at diskutere specifikke forhold vedrørende de enkelte racer i detaljer.

  Medlemsmøderne er derfor ment som første del af en proces, der kører videre i 2019. Hvis der er specialklubber, der ønsker en mere detaljeret drøftelse af forholdene for deres racer, vil det være muligt at henvende sig til DKK og booke et møde.

  Noget på hjerte?

  For medlemmer, der har noget på hjerte, medbringer DKK en flot ny rød postkasse på alle møderne. Heri kan alle lægge ros og ris eller forslag til problemstillinger DKK skal behandle.

  Vi glæder os til at se jer.

Med venlig hilsen/Kind regards

DANSK KENNEL KLUB
Parkvej 1 · DK-2680 Solrød Strand
Tlf. +45 5618 8100 · fax +45 5618 8191
post@dkk.dk · www.dkk.dk
1. juni 2018 - Lure Coursing EM tilmeldte hunde
  Tilmeldingen til Lure Coursing EM er nu lukket og det endte med 894 tilmeldte og 92 reservehunde!

  Statistik

20. juni 2018 - Nyt fra DKK


1. juni 2018 - Lure Coursing EM tilmeldte hunde
  Tilmeldingen til Lure Coursing EM er nu lukket og det endte med 894 tilmeldte og 92 reservehunde!

  Statistik

15. maj 2018 - Lure Coursing Landshold
  Hej alle aktive LC deltagere

  Sidste frist, den 23.5.2018, for at komme med på det danske landshold nærmer sig med hastige skridt.
  Husk at give mig besked om du ønsker at deltage.

  Indenfor whippets er der rift om pladserne. Hvis du allerede nu ved at du ikke ønsker at deltage, så giv mig en melding snarest.

  Venlig hilsen,
  Karin Jansz
  karin.jansz@rashwas.dk9. maj 2018 - Måling til Lure Coursing
  Næste måling af whippets og italienere vil være på Myndeklubbens dobbeltudstilling i Vejen lørdag den 9. juni kl 13.00

  Nærmere information hos Karin Jansz på tlf. +45 21247160 eller på mail24. april 2018 - Hundens dag
  Lørdag den 2. juni er erklæret national HUNDENS DAG af Dansk Kennel Klub & Royal Canin. Det er dagen, hvor engagerede hundeejere kan mødes og potentielle hundeejere kan opleve, hvad det vil sige at have en hund.

  Hvad sker der på Hundens Dag?
  På Hundens Dag vil der være arrangementer over hele landet. Og som opdrætter, hundeklub, dyrlæge, hundefrisør, osv. kan I nemt oprette jeres eget arrangement og deltage i begivenhederne. Vi vil rigtig gerne have mange arrangementer, så vi håber I vil deltage.

  Få en uforglemmelig dag i selskab med de dejlige hunde. Alle er velkomne – prøv f.eks. lydighedstræning for begyndere, kom til skuer, hundetræf, ”kom og mød en opdrætter” og meget mere.

  Du kan se mere om eventet her: http://www.dkkhundensdag.dk

  Du kan tilmelde dit arrangement her: http://www.dkkhundensdag.dk/tilmeld-dit-arrangement

  Vi glæder os til at fejre Hundens Dag med dig.17. april 2018 - Nyt fra OK
  Nu kan du også støtte klubben med dit Dankort. Det er supernemt, og OK betaler sponsorbeløbet. Hent OK’s Tank & Betal-app, og tilføj dit Dankort i appen. Så støtter du klubben med 5 øre/liter, hver gang du tanker bilen.

  Hent OK’s app her

15. april 2018 - Invitation til Agrias hundegåtur
12. april 2018 - Nyt fra DKK
  Dansk Kennel Klub kan med glæde meddele jer at DKK’s bestyrelse – efter indstilling fra eksteriørdommerudvalget – har autoriseret Marie Petersen som ALL ROUND dommer.

  Marie ønskes hjertelig tillykke med autorisationen.
Med venlig hilsen/Kind regards

DANSK KENNEL KLUB
Parkvej 1 · DK-2680 Solrød Strand
Tlf. +45 5618 8100 · fax +45 5618 8191
post@dkk.dk · www.dkk.dk
4. april 2018 - Generalforsamling og LC måling af Whippet og Italienske Mynder
  Der indkaldes hermed til
  Generalforsamling i Myndeklubben
  Søndag d. 15. april 2018 kl. 12.30 i DKK’s lokaler, Parkvej 1, 2680 Solrød Strand

  Indkaldelse
  Regnskab
  Noter til regnskab
  Bestyrelsens beretning

  Der vil være måling af Whippets og Italienske mynder på Generalforsamlingen den 15. april kl. 12 i Solrød.22. marts 2018 - Ny hovedsponsor


7. marts 2018 - Ny smileyordning for hundeområdet er klar
  Sidste år bekendtgjorde Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen, at han ville lave en smileyordning for erhvervsmæssigt hundehold i stil med den, man kender fra restauranter og pizzeriaer. Ordningen er parat til at træde i kraft i løbet af marts 2018, og med denne nyhedsmail til dig som kennelmærkeindehaver, håber vi i DKK, at vi har klædt dig godt på i forhold til ordningens betydning og de ændringer, den medfører.

  DKK er blevet taget med på råd vedrørende den nye smileyordning. Nogle af vores input og ændringsforslag er blevet hørt - andre ikke. Alt i alt er vi dog overbeviste om, at ordningen var blevet dårligere, hvis ikke vi, der kender til hundeverdenen og de praktiske forhold vedrørende opdræt, havde siddet med ved bordet.

  Smileyordningen går ud på, at fødevarestyrelsen opretter en særlig hjemmeside, www.findhundesmiley.dk, hvor såkaldt erhvervsmæssige hundeholdere står opført. På basis af årlige kontrolbesøg tildeler fødevarestyrelsen smileyer, som findes i tre kategorier; glad, sur eller ”mellemfornøjet”.

  Resultatet af kontrolbesøgene offentliggøres på findhundesmiley.dk, men såvel smiley som den seneste kontrolrapport skal også være synlig på ens egen hjemmeside eller på de sociale medier.

  Tanken er, at forbrugere, der er på udkig efter en ny hund eller en pension til den hund, de allerede har, kan tjekke denne side først og udvælge en, der har en glad smiley.

  Man kan kun figurere på denne liste, hvis ens hundehold opfylder kriterierne for at være erhvervsmæssigt. Det vil sige, hvis man: køber hunde for at sælge dem videre opdrætter tre eller flere kuld på tre eller flere tæver pr. år driver en hundepension eller et hundeinternat med fire eller flere hunde ad gangen.

  Som erhvervsmæssig opdrætter eller hundeholder har man pligt til at være registreret i fødevarestyrelsen, og de fysiske rammer for ens hundehold skal være godkendt. Man skal desuden have gennemgået den lovpligtige hundeholderuddannelse, der bl.a. udbydes af DKK. Godkendelsen bliver givet til et specifikt antal hunde. Har man udstationeringstæver, der kommer hjem i forbindelse med drægtighed og fødsel, skal de tælles med.

  DKK har hele tiden påpeget det uheldige i, at mindre opdrættere ikke har mulighed for at få en smiley. Vi arbejder lige nu på en ordning, hvor der bliver synlige links til DKK’s hjemmeside og til købhund.dk fra fødevarestyrelsens hjemmeside.

  I forbindelse med smileyordningen kommer der en ny udgave af bekendtgørelsen om erhvervsmæssigt hundehold. Udover at beskrive vilkårene for smileyordningen er der indført nogle ændringer, der er vigtige at kende til. Nedenstående er en opsummering af de vigtigste ændringer:

  Arealkravene ændres

  Fremover vil følgende minimumsgrænser for hundenes opholdsrum være gældende:
  Hunde med en vægt indtil 15 kg: 4 m2
  Hunde med en vægt på 16 – 40 kg: 6 m2
  Hunde med en vægt over 40 kg: 8 m2

  Som tidligere medfører hund nr. to i samme opholdsrum kun, at arealet skal forøges med det halve. To hunde med en vægt på mellem 16 og 40 kg i samme rum skal altså ikke have 12 m2 men 6 + 3 = 9 m2 til rådighed.

  Arealkravene kan nedsættes yderligere, hvis hundene har ”fri adgang til løbegård”. I vejledningen til bekendtgørelsen er fortolkningen af dette blevet præciseret. Fri adgang betyder, at hunden uhindret og ved egen drift kan komme ind og ud.

  Som noget nyt skal tæven desuden fremover have mulighed for at søge adskillelse fra hvalpene, fra de er 3 uger gamle.

  Private boliger contra kennelbygninger
  Den gamle bekendtgørelse skelnede ikke mellem kravene til de fysiske rammer for hunde i kennelbygninger og hunde, der opholdt sig i private boliger. Det gør den nye. Fremover gælder kravet om afløb i gulvet f.eks. kun for kennelbygninger.

  Antallet af årlige dyrlægebesøg nedsættes
  I den gamle bekendtgørelse var der krav om fire årlige besøg af den tilsynsførende dyrlæge. Dette er nu nedsat til to årlige besøg. Man skal kunne dokumentere, at besøgene er gennemført.

  Ændrede krav om vaccination
  Der indføres krav om, at alle hunde i ”virksomheden” skal være vaccinerede mod hundesyge, parvovirus og smitsom leverbetændelse, senest når de er 12 uger - ”og altid inden de forlader virksomheden”. Det betyder altså, at man som erhvervsmæssig opdrætter har pligt til at de hvalpe, man sælger som 8 uger gamle, er vaccinerede.

  Den endelige udgave af bekendtgørelsen kan findes på www.retsinformation.dk. Den hedder BEK nr. 132 af 26/02/2018 og kan også fås ved henvendelse til DKK. Hæftet ”Guide til det gode hundehold”, der er udarbejdet af DKK i samarbejde med Den Danske Dyrlægeforening, Politiet, Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet, vil også blive opdateret og kan rekvireres hos DKK.

  De nye smileyer kommer til at se sådan ud:


  Er du i tvivl om, hvad Smileyordningen betyder som dig som opdrætter, er du velkommen til at kontakte DKK´s information på post@dkk.dk eller tlf. 56 18 81 55.


23. februar 2018 - Invitation til Lure Coursing EM
20. februar 2018 - ny racerepræsentant for Sloughi


29. januar 2018 - Måling til Lure Coursing
  Der er også arrangeret en Lure Coursing måling på udstillingen i Køge søndag den 25. marts 2018

  Nærmere information hos Karin Jansz på tlf. +45 21247160 eller på mail26. januar 2018 - Måling til Lure Coursing
  Der er arrangeret en Lure Coursing måling lørdag den 3. februar 2018 kl 9.30 i Odense SV.

  Nærmere information hos Karin Jansz på tlf. +45 21247160 eller på mail18. januar 2018 - Lure Coursing Sponsor


15. januar 2018 - Nyt fra DKK


4. januar 2018 - Myndeklubben deltager ikke på Aars udstillingen i 2018
  Kreds 7 har valgt at flytte Aars udstillingen til den 14.-15. september 2018, da der afholdes Euro dog show i Polen (10-14 oktober 2018) i den weekend ,hvor Aars normalt afholdes.

  Da Myndeklubben afholder udstilling den 1. september (og som er en af årets største) og DKK har udstilling i Ballerup 22.-23. september, så har bestyrelsen besluttet ikke at deltage på Aars udstillingen i 2018.