Myndeklubbens forsidefoto

Skal dit billede være Myndeklubbens forsidefoto?

Billedet skal være i bredformat, minimum 1 MB og egne sig i "konstruktionen" til at sidde på netop denne position. Du skal have rettighederne til at sende os billedet. Det vil sige, du skal selv have taget billedet eller have lov til at dele billedet med os. Og så skal Myndeklubben have rettigheder til at bruge billedet på myndeklubben.dk, i Myndenyt, i tryksager eller på sociale medier.

Alle billeder modtages med glæde. Dog forbeholder Myndeklubben sig ret til ikke at bruge de tilsendte billeder, hvis ikke de lever op til kravene. Eller at anvende dem andre steder på myndeklubben.dk, i Myndenyt, i tryksager eller på sociale medier, hvis de passer bedre ind der.

Vil i hjælpe os med et nyt billede? Send dit billede til web@myndeklubben.dk

Kan du ikke se det nye forsidefoto i toppen af siden?
Din browser gemmer en lokal kopi af de sider du tilgår. Det øger hastigheden når du besøger de samme sider flere gange. Men du kan også risikere at du ikke ser evt. ændringer der fortaget på siden. Derfor kan det være nødvendigt at rydde din browsers cache før du kan se det nye månedsbillede i toppen af billedet.


Januar 2024

Min Hjortehund Adoria- Cairnesund´s Adoria of Love - sidder sommetider og betragter solnedgangen.

Dette foto har jeg kaldt ”opacarophile” fordi det er betegnelsen for en som elsker solnedgangen. Det er jeg overbevist om at Adoria gør, for hun sætter sig gerne bomstille, ser mod den nedadgående sol og rejser sig først når solen er forsvundet i horisonten.

Hjortehundehilsen Jeanette Clausen.

Stort TAK for det helt vidunderlige billede, Jeanette!
Oktober 2023

Rebecca Riedel har lånt os dette dejlig billede og skriver:

"Endelig er strandende åbne igen og fri for badegæster.

DKJUCH, KLBJUCH, CIB-J Fabulous Maisie v.d. Flevomare glæder sig til at komme i endnu bedre form før Myndeklubbens næste LC-licensløb."

TAK for det smukke billede Rebecca!
August 2023

August måneds dejlige billede er taget af Hanne Thejll Stabæk. Om billedet skriver Hanne:

"Billedet er taget til lure coursing-træning i Ringsted d. 5. marts i år.

Det var første gang, min mand og jeg var med til sådan et arrangement. Vi er relativt nye i myndeverdenen, da vi kun har haft vores egen whippet i to år nu.

Denne lure coursing-træning var en dag med flot vejr, søde mennesker og masser af smukke og hurtige hunde. Jeg havde taget kameraet med og fik mulighed for at prøve kræfter med den disciplin det er at fange mynder i løb.

På billedet er det Cafira (Don’t Fall Apart on Me Tonight). Hun var 15 måneder på dette tidspunkt, og hendes ejer er Jonna Sørensen.

Jeg synes, at sådan en mynde i løb er noget af det mest fascinerende, og jeg håber at tage mange flere af denne slags billeder fremover!"

Tak for det flotte billede, Hanne!
Juli 2023

Juli måneds billede dejlige billede af en Hjortehund, er indsendt af Jeanette Clausen.

Her er Ask - Cairnesund´s Noble Love - til Lure Coursing træning i Ringsted. Han er en Hjortehund på 1,6 år og elsker alt med fart på. Hjemme har han indtaget sofa og hjerte hos hans familie. Han er elsket og ejet af Ida Schouw Andreasen og Bo Bjerreaard.

Tak Jeanette !

Foto: ida Shouw Andreasen.


Juni 2023

Vi er dykket ned i Kaj Frølings lager og har hentet et forsidefoto - og NU er det endelig badetid!

TAK Kaj!
Maj 2023

Line Larsen har indsendt maj måneds forsidefoto. Om billedet skriver Line;

"Dingo" aka Darwins Legacy Romeo, her fanget i første rigtige solstråler i år mens morgen duggen fordamper... Dingo er af racen Podenco Ibicenco og bliver primært brugt som familie hund men udstilles også og i år får han lov at prøve kræfter med lidt lure coursing.

Dingo har opnået flere titler som bla. CIB/International Champion men senest er blev han bedst i racen på Guldborgsund vinder udstillingen i Nykøbing.

Tak for billedet, Line!
April 2023

April måneds dejlige forsidefoto er indsendt af Helene Bang. Om billedet skriver Helene:

Keiko (Rude Rider Massimo) er født den 10. juli 2022 og er 7 måneder. Hans far er italiensk champion og hans mor svensk, dansk og norsk champion.

Han er en stor teenager som ofte har balladehatten på. Han elsker mere end noget andet, at løbe frit på stranden og plaske rundt i vandkanten.

Keiko er en glad dreng som elsker alle mennesker, hunde og katte (selvom de sidste har basket ham en over snuden). Keiko elsker at se tv, især noget med musik eller dyreprogrammer (f.eks. Den fantastiske Dr. Pol). Han er en kærlig hund som gerne skal have snuden med i alt. Og der menes ALT. Ingen pose eller net må komme ind for døren, uden en grundig inspektion.

Keiko har to dejlige tanter i Golden Retrieverne Misja og Isla, desuden har myndeverdenen bragt os nye bekendtskaber, både Greyhound og Whippet.

Vi skylder faktisk myndefolket en tak, var det ikke for Ida Olsen og Danish Galgos, var Keiko aldrig fundet ind i vores hjerter. Det er skønt at folk så gerne vil hjælpe hinanden i denne skønne lille verden af smukke hunde.

Vuf vuf
fra Helene og Keiko

Tak for billedet, Helene!Marts 2023

Marts måneds dejlige forsidefoto er indsendt af Johanne Døssing. Om billedet skriver Johanne;

"På billedet ses Bali (Hauxwells Eye for Bali) til venstre, og Arthur (Criksen’s Dragster) til højre.

Arthur er min første ‘egen’ hund, og hvor er jeg glad for at jeg valgte at få en Whippet. Den dag i dag kan jeg slet ikke forestille mig ikke at have en mynde - man kan i den grad sige, at de har indtaget både mit hjerte og mit hjem!

Jeg er så glad for at have to legesyge, fjollede, stædige og kærlige hunde. "

Tak for billedet, Johanne!


Februar 2023

Februar måneds skønne sne-forsidefoto er indsendt af Kari-Anne Jacobsen. Om billedet skriver Kari-Anne:

Billedet er taget den 30. januar 2019 og viser to af mine hjemmelavede afghanerhvalpe da de var nøjagtig 3 måneder gamle. “Sesse” - CIB N DK MN MNGr RO ROGr SI CZ Samawi Divine Priority (den sorte) og “Alpha” - N DK RO ROGr CH Samawi Absolute Priority (den creme).

Tak for det lækre foto, Kari-Anne!
Januar 2023

Ulrik Lyhne har indsendt dette dejlige billede. Om billedet skriver Ulrik;

"Zvezda (Cvobóda Zvezdá av Adelrose f. 2010) og Vega (Velikij Qarenina f. 2014) er to Borzoitæver, på 9 og 5 år. Skønne væsner som er kærlige og hengivne på deres races lidt stille måde. De elsker ture og er dygtige til at holde sig til os når vi går uden snor. Herhjemme shopper de rundt mellem sofa, seng og kurv så det er en lyst. Når Vega vil i haven, så ringer hun, med næsen, på en lille klokke hun har ved havedøren."

Tusind tak for at dele det skønne billede!

Foto: Rebecca Lyhne


December 2022

Dorthe Hansen har indsendt december måneds dejlige billede! Tusind tak Dorthe, det er et par smukke drenge.

Om billedet skriver Dorthe;

"Albert på snart 2 år, Artmaker's Mister Duke fra kennel Artmaker's i Danmark og Bertram på snart 5 år, Hopway Everything I Need fra Hopway whippets i Sverige.

Begge er aktive hunde som nyder vores ture rundt i ind og udland til både udstilling og lurecoursing. Derudover er Bertram besøgshund på et plejehjem hver 14. dag, via Trygfondens Besøgshunde.

Vi håber at Albert også bliver godkendt så han kan tage med på besøg når han fylder 2 år.

Resten af fritiden nydes i naturen og hjemme i sofaen som de sjoveste og kærligste varmedunke"
November 2022

November måneds kolde gys forsidefoto er indsendt af Camilla Pedersen. Om billedet skriver Camilla;

"Falcon (Tanalorn Mr Quade) på strandtur i Skagen. Han elsker at få lov at ræse af sted på stranden og han går bestemt heller ikke af vejen for en tur i bølgerne.

D. 19 marts 2022 var jeg den heldige, der fik lov at tage Falcon med hjem og jeg har nydt hver dag med ham lige siden.

Selvom jeg har to andre hunde, som Falcon er glad for, er det uden tvivl mig, han har knyttet sig mest til og han følger mig troligt rundt uanset hvor jeg går. Han er den sødeste, kærligste og sjoveste lille fyr som elsker sit menneske højt og det er naturligvis gengældt."

Tusind tak for det skønne billede Camilla!
Oktober 2022

Johanne og Nicolai Døssing har sendt os denne dejlige historie og billede af "Bali".

"Bali (Hauxwells Eye for Bali) flyttede hjem til os i starten af marts 2022 som 3-årig. Vi havde hele tiden vidst, at vi gerne ville have to hunde, og da Bali søgte et nyt hjem vidste jeg med det samme, at hun skulle bo hos os.

Vores dengang 6 måneder gamle hvalp og Bali blev bedste venner på ingen tid, og Bali gav ham en tryghed jeg aldrig havde turde drømme om. Hans frygt for, at være alene hjemme og køre i bil forsvandt, nu hvor han havde sin storesøster.

For hver dag der går bliver Bali tryggere, og begynder at vise nye sider af hendes skønne personlighed - jeg kan slet ikke beskrive hvor glade vi er for, at hun er blevet en del af vores liv. "

Tusind tak, Johanne og Nicolai for, at dele jeres historie og billede med os!September 2022

Monica Otto, Myndeklubbens nyeste medlem fra Sverige, har sendt os september måneds billede. Om billedet skriver Monica:

"På bilden ser ni våra högt älskade ”fyra saluki-prinsessor” - alla ifrån kennel Badavie, Sverige. Uppfödare; Maria Nordin och Marie Brandén.

Från vänster vår yngsta prinsessa, Badavie Great Northern Pearl ”Cava” 2 år (hennes far ”Badavie Seregon Camel bodde i Danmark och ägdes av Birgitte Horne Nielsen)
Andra från vänster är Badavie Miriel ”Twiggy” 14 år ( SE UCH, NO UCH, RU CH, FCI-EURO SIGHTHOUND 2014, SV VV-2017, SV VV-2019, BENELUX VW- 2018, VWW-2017, VWW-2018, VWW-2021)
Tredje från vänster är Badavie Veni Vidi Vici ”Vinci” 9 år (SE UCH)
Fjärde från vänster är Badavie Pretty Woman ”Yuna” fyller 13 år i december

Vi bor i ”Åsele i södra Lappland - Dit vägarna bär” (Sverige) men vistas ofta i Danmark där vi har sommarhus i Holløselund på norra Sjælland.

Bilden är tagen vid Kaprifolievej, Holløselund.

Vi är nya medlemmar i Myndeklubben och gläder oss mycket till att lära känna er - myndefolket i Danmark."

Tusind tak for det dejlige billede, og velkommen i klubben, Monica!
August 2022

Kirsten Jensen har indsendt august måneds dejlige forsidefoto. Om billedet skriver Kirsten

Den lyse hund på billedet, er Alfred (DKCH KLBJCH FCIESHJW15 Alphaville’s Ice To Eskimos) Alfred sidder sammen med sin søn, Walther (KLBJC El Roalito Mr. Walther)

Walther blev født i Tyskland, da første bølge af Coronaen, skyllede ind over verden. Det gjorde, at vi ikke kunne komme ned og hente ham, da han var 8 uger, som vi havde håbet på. Grænserne var lukkede, og vi vidste ikke hvornår de blev åbnet igen.

Vi kunne bare vente og vente, imens vi modtog billeder og videoer af de skønne hvalpe, nede fra opdrætteren. Til sidst, da hvalpene var blevet knap 14 uger, aftalte vi, at opdrætteren skulle køre de 500 km op til grænsen, og vi kørte de 300 km ned til grænsen, og så ville vi forsøge at få ham over grænsen.

Det lykkedes. Med hjælp af politi og toldere, fik opdrætter lov til at køre over grænsen og aflevere Walther (+ hans søster, Dharma, der skulle bo hos os, indtil hun kunne komme videre til sit nye hjem i Sverige). Det var en glædens dag, endelig at kunne holde “bette Walle” i mine arme.

Billedet af far og søn, er taget på 2 årsdagen, for Walthers indtog i familien.

Tak for det dejlige billede Kirsten!

Juli 2022

Juli måneds dejlige forsidefoto er indsendt af Tanja Newby
Om Redcomet Vairocana (aka Bailey) skriver Tanja

"Bailey elsker eventyr og nyder at udforske nye og kendte områder. Hun er ikke bange for at balancere på væltede træstammer eller at hoppe op på slotsruinens mur for at nyde udsigten.

Desuden er hun meget lærenem og kan efterhånden en del tricks, som kan bidrage til søde og sjove billeder.

Dog er Bailey også en rigtig prinsesse, der værdsætter sin skønhedssøvn på sofaen og i sengen, hvor hun gerne bruger os som hovedepude. Denne smukke lille pige bringer os glæde og smil hver eneste dag."

Tak for det skønne foto, Tanja!

Foto: Belina & Tanja Newby
Juni 2022

Det dejlige billede er indsendt af Pernille Olsson og Ulrik Lyhne. De skriver;

"Zvezda, en Borzoitæve som på billedet er 8 år (Cvobóda Zvezdá av Adelrose f. 2010).

Zvezda flyttede ind hos os som 5 årig og faldt til på ingen tid. Hun er kløgtig, sjov og lidt af en lurifaks. Når hun er fri i hundeskove går hun tit sine egne veje, men hun holder øje med os andre og vender altid tilbage. Zvezda blev brugt til både lurecoursing og væddeløb da hun var yngre, men blev med alderen baneklog.

Zvezda bor sammen med en anden Borzoi - Vega (Velikij Qarenina f. 2014). Sammen fylder de godt op i sofaer, senge og gulvarealer. Livet med Borzoier er fantastisk, de er de mest rolige og venlige væsner."

Tak for det dejlige billede, Pernille og Ulrik!
Maj 2022

Maj måneds foto er indsendt af Pernille Garde Fast og Anders Garde Kjær. Om billedet skriver de;

"Vores to fantastiske - og meget forkælede - Whippets "Sea Leopard's Whats Up Wilma" og "Sea Leopard's You Are My Love", er familiens prinsesser. Og hvis man spørger dem, er de verdens omdrejningspunkt.

Det betyder blandt andet, at vil man have en god plads i møblementet, må man først flytte en hund. Det er dog ikke sikkert, de synes det er en super god ide, og så de tager alternative metoder i brug, så de alligevel får det, som de ønsker.

Pigerne er en kilde til daglig glæde og grin. De har trænet os mennesker godt, så vi lystrer selvfølgelig, når pladserne skal fordeles."

Tak for det skønne billede Pernille og Anders! Det er med garanti en dagligdagssituation mange myndeejere, med kærlighed i hjertet, kan nikke genkendende til.


April 2022

Eliza Simon har indsendt april måneds dejlige billede til os. Om billedet skriver Eliza:

"På billedet ses Adaa Jemil's Al-Omran "Seppo" som flyttede fra Sverige og ind hos os i februar 2021.
Seppo er et mirakel og helt perfekt for os. Han er smuk, både udenpå og indeni. Nysgerrig, eftertænksom, blid og en fri sjæl, lige som en Saluki bør være.

Seppo elsker allermest, at jage efter luren til Lure Coursing - eller alt andet der bevæger sig.
På grund af Seppo, kan vores familie aldrig undvære en Saluki igen."

Tak for det dejlige billede Eliza!

Marts 2022

Merete og Ebbe Vonsbæk står bag marts måneds smukke forsidefoto.
Om billedet skriver Merete:

Her er et foto af Jussi (venstre) og Nico (højre). De to Borzoier er ikke brødre, men kommer begge fra Sverige - Kennel Lynx - opdrætter Elisabet Jonsson.

Jussi er snart 8 år (17. februar) og Nico er 3 år (23.juni 2018). De er blevet så gode sammen, og det er virkelig en fornøjelse at se, hvordan de lærer af hinanden, lytter til hinanden og leger sammen. Alt hvad vi havde håbet på. De er begge meget glade for andre hunde - og specielt andre mynder - og de nyder at løbe derudaf i hundeskove- og parker sammen med vennerne. Vi har aldrig fortrudt at få hund nr. 2 - der er absolut flest fordele.

Foto: Ida Olsen

Februar 2022

Februar måneds forsidefoto er indsendt af Marianne og Preben. De skriver:

Billedet er af Rabilargo`s Eloy NOCH NOLCCH SECH DKCH SELCCH EULCCH21 DEDONAUSW19 BELXW(BE)19 BEGOLDW19 DM(LC)20 Han er Multichampion og blev Europamester i Lure Coursing i år.

Billedet er taget i 2020, hvor han var i Stubaital til Snow Coursing.

Eloy er opdrættet af Marit Stene og Svend Erik Bjørnwall fra Norge. Han er efterhånden blevet 7,5 år, og tager sit sidste aktive løbsår i 2022.

Eloy er ejet af Marianne Samsø og Preben Stray.

Tusind tak for det dejlige sne-billede!

Januar 2022

Januar måneds forsidefoto er indsendt af Trine og Caroline. Om billedet skriver de:

"Elisa er en Borzoi født den 20. april 2020. Vi var selv i Sverige og hente hende hos Kennel Stazcek’s ved Jonas Dahl. Hun kom til verden med 3 brødre i et kærligt hundehjem. Alle i kuldet er navngivet efter Nick Cave sange, og Elisa hedder på papiret ”Where The Wild Roses Grow”.

Elisa er intelligent, kærlig og kælen. Hun er rolig indendørs og overtager gerne sofaen, men ude elsker hun en god spurt på stranden eller et åbent areal. Hun er venligt stemt overfor andre mennesker og alle andre hunde. Der er aldrig lyd på hende, kun når vi leger kan der komme et lille bjæf. Hun er derudover også meget lærenem, og motivationen er helt klart godbidder.

Vi er endnu ikke kommet i gang med udstillinger, da vi har døjet med komplikationer til et brækket forben fra sidste vinter. Nu er Elisa dog helt frisk igen, og vi håber at 2022 bliver vores år, hvor vi rigtigt kan komme ud og arbejde med vores hund på shows og eventuelt starte op på noget lure coursing. "

Tusind tak for det smukke billede Trine og Caroline!

November 2021

Kaj Frøling har været til LC EM i Holland, og det er der kommet så utroligt mange fantastiske billeder ud af. På Myndeklubbens redaktion gør Kaj vores arbejde meget let, for mangler vi et billede eller ti, kan de altid findes hos Kaj.

TUSIND TAK Kaj, for alle de fantastiske billeder. Månedens billede er bare endnu et i rækken, af Kaj's verdensklasse billeder.
Oktober 2021Oktober måneds billeder er indsendt af Elin Hansen. På billederne ses Darwins Legacy Pincanto til en fotosession på Glud Museum arrangeret af DKK kreds 6.

Elin skriver; "Picanto har en kæmpe personlighed. Han er en stor legesyg gadedreng. Han er rigtig god til at lege med hvalpe, da han toner ned og ikke bliver voldsom. Det var ikke en race jeg kendte til i forvejen, mens hans racebeskrivelse tiltalte mig. Jeg kan godt lide at have hunde, der ikke er "pleasere", men hvor man skal gøre sig "fortjent" til deres opmærksomhed. Han lever op til at være selvstændig tænkende og problemløser, selvom man kan blive udfordret på disse udfordringer. Han er en hund, der hviler i sig selv og har gåpåmod."

Fotograferne er Flemming og Helle. Tusind tak for de dejlige billeder Elin!


September 2021

September måneds foto er indsendt af Susan McIlquham Fjeldvig Sandalgaard. På billederne ses Cocolores Lorana "Lulu" er en ruhåret Galgo Espanol der er født i Tyskland hos Susanne Hass og importeret i 2014.

Lulu fik sit første kuld i 2017 – alle 9 ruhårede i mere eller mindre grad. Dette kuld i 2017 var det første kuld i Danmark i 12 år – indtil da var der kun ét kuld opdrættet i DK under Kennel Coastwind, som ikke længere eksisterer.

Tusind tak for de dejlige billeder Susan! Fotografen er Ida Olsen.
August 2021

Anne Nystrøm har indsendt denne måneds forsidefoto af Multi Ch & Multi Vinder Darwins Legacy Carisma "Lúmi", som er af racen Podenco Ibicenco Korthår.

Om racen skriver Anne;
"Denne race er altid klar på eventyr, selv hvis det er på bekostning af ejerens nerver.

De bliver omtalt som "Peter Pan" inde for hunderacer da de selv som senior aldrig rigtig vokser ud af deres utrolige lalleglade og fjollede narrestreger.

Man får en ven for livet, da de er tæt knyttet til deres ejer."

Tak for det dejlige billede Anne!
Juli 2021

På juli måneds forsidefoto ses hjortehunden NLCH DKCH Kate Diva Sense of Beauty. Den er opdrættet af Ineke de Vos Brugmann i Holland.

Ejer Jeanette Clausen skriver om billedet;
"Derhjemme hedder Kate Diva Sense of Beauty "KD". På billederne er hun med Myndeklubben til fotoevent i Faxe Kalkbrud. Fotografen er Kaj Frøling".

Tak for de skønne billeder Jeanette og Kaj!
Juni 2021

Susan McIlquham Fjeldvig Sandalgaard har sendt os disse skønne billeder af Ulvehunden Feorish Aske, som 12 måneder gammel er til fotoshoot på Glud Museum i DKK kreds 5 regi.

Fotograferne er Flemming og Helle.

Tak for de dejlige billeder, Susan!
Maj 2021

Månedens forsidefoto har Karin Koch været så sød, at stille til rådighed for os.
På billedet ses "Newton" (Esedra Koh I Noor) på snart 8 år. Karin skriver; "Newton er vores første Whippet, og starten på en fantastisk rejse i myndeverdenen."

Det fantatiske foto er taget af Sally Bang Reher. Tusind tak for vi måtte låne det Karin!
April 2021

50 års jubilar
April måneds forsidefoto bliver lidt "ananas i egen juice" da billedet er fra redaktørens eget arkiv.
For selvom vi normalt - her på siden - ikke specifikt fremhæver bestemte opdrættere eller fejrer jubilæer, må der alligevel være undtagelser.

Ligesom Myndeklubben i år fejrer 50 års jubilæum, er det er også i år, at Kirsten Kristensen og Kennel Vindhause kan fejre 50 års jubilæum med opdræt af Italienske Mynder.

Udover succesrigt at have opdrættet fantastisk smukke italienere i et halvt århundrede, og i årevis deltaget med arbejdet i Myndeklubben, har Kirsten - også igennem 50 år - været en aktiv udstiller, der med få undtagelser, altid er at finde på Myndeklubbens udstillinger.

På forsidebilledet - ud over Pernille - ses en af Kirstens vidunderlige hunde; Vindhauses Raffaella "Ela" der nyder aprilforårssolen i 2006. Og lad os så håbe, at denne april, ligesom i 2006, bliver fyldt med masser af solskin.

Så her fra redaktionen skal der selvfølgelig lyde et KÆMPE STORT TILLYKKE MED JUBILÆET! til Kirsten og Kennel Vindhause!

Marts 2021

Dorthe Hansen har sendt dette vidunderlige billede af fem ugers Whippethvalpe fra Kennel Artmaker's.

Fra venstre: Sølve, Duke, Emelie, Tony, Otto & Mighty

Opdrætter: Eva Therkildsen og Bo Markersen
Foto: Tanja Kofod

Tusind tak for dette fantastiske foto, Dorthe!!
Februar 2021

Februars forsidefoto er indsendt af Susan Mc. I. Sandalgaard

De små guldklumper er Pierpoint Rosalita og Pierpoint Carlito er 2 af 9 i et kuld. Begge har idag både lisens til Lure coursing og til baneløb og bor hos Susan med deres mor.

Tusind tak Susan, for de skønne babyer!
Januar 2021

Årets første smukke forsidefoto er af Redcomet Vairocana i daglig tale kaldet “Bailey” og er taget af Belina Newby.
Tusind tak for det fine billede Belina!
December 2020

Sne i Danmark, er jo næsten en by i Rusland. Men så er det godt vi har danske Lykke Andersen i Sverige.
Lykke bor hvor der er sne seks måneder om året. Så hende kan vi altid regne med, når vi mangler lidt vinterstemning.

Tusind tak til Lykke, Zarwoe og Láska for de smukke billeder!!
November 2020

November måneds forsidefoto er indsendt af Line Larsen. Om den fine lille fyr på billedet, skriver Line:

"Red Stripe Best Kept Secret også kendt som "Zenit" er avlet af Kristiina Tammik som er bosat i Estland. Han er efter Kalo Skilo’s Big Chiefs Revage Rose (Carlos) og Dolce Vita Rjabina De Bergerac (Mango).

"Zenit" ser med jævne mellemrum sin ene kuld søskende nu kaldet "Louis", Han bor i Dragør og drengene har en fest når de mødes. "Zenit" er en af de hvalpe der kom til Danmark under Coronas første indtog i landet. Steffen som ejer Zenit tog til Estland om fredagen som grænserne lukkede om natten til Lørdag. Lørdag aften kom Zenit og Steffen til Danmark han var blot 9 uger gammel om Søndagen og ikke højere end vores Sofa bord men det skulle han snart få lavet om på...

Den første aften var han knap så modig. Lige blevet taget fra sin familie, rejst med færge og fløjet i fly. Bare for at komme ind i et fremmed hjem med en lille Chinese powder puff "Maggie" og en kæmpe af samme race som ham selv, en Podenco Ibicenco kaldet "Dingo".

Det blev Søndag og "Zenit" gik fra at være forsigtig, til at være overalt og ingen steder på samme tid. Han gav den max gas og "Dingo" var hans yndlings offer. Fra dag 1 har "Zenit" gjort en dyd ud af at nappe "Dingo" i benene for at få ham til at lege tagfat og gøre det "Pods" gør bedst, nemlig at hoppe højt. De har så meget glæde af hinanden og "Zenit" har så meget mod på livet, at han nærmest fuldstædig modsat af en Podenco' normale adfærd - som er lidt forsigtig og betænkelig ved fremmede, stormer denne snart små store hvalp, lige i favnen på alle og giver alle de kys man kunne drømme om. "Zenit" vader ind i folks hjerter med store tunge træsko på. Og efterlader alle med et vådt kys - helst i hovedet.

"Zenit" og storebror "Dingo" (biologiske fætre på farsiden) går til ringtræning med DTK kreds 5 (red. Dansk Terrier Klub) og det er til stor underholdning for Terrier folkene. De to store fjolle hoveder hopper, danser og smider sig alt efter hvad humør de er i og alt imens står alle de skønne terrier folk og griner med os af vores skøre Pods.

Den. 1 august deltog "Zenit" i sin første udstilling og blev fik særdeles lovende og blev bedste Podenco Ibicenco hvalp hos Myndeklubben den dag. Han var flyvende. Ikke fordi han løb pænt med rundt i ringen. Næææ han hoppede mere end han løb. Til stor glæde for dommer og dem der var blevet tilbage for at se de sidste racer. Han kunne da heller ikke dy sig for at kysse lidt på dommeren.

Jeg siger ikke han bruger feje tricks, meeeeeennn han gjorde et ihærdigt forsøg på, at charme sig ind, når han ikke lige spejdede efter storebror uden for ringen.

Samme dag blev "Dingo" DKCH, SKCH og NKCH dette blev fejret med pølser fra tanken. For Zenit er nemlig en Labrador i forklædning - hvis de kære læsere ikke allerede skulle have gættet det. Vores kære ”lille” "Zenit" er nu næsten lige så stor som storebror "Dingo". Og selvom den kære lille fyr - som blev født den 12. januar 2020 - ikke er så gammel, vokser han som ukrudt.

Vi ser frem til de kommende udstillinger og vi vil helt sikkert være at finde med både "Dingo" og "Zenit" på de fleste."

Tak for de skønne billeder og den fine historie, Line!
Oktober 2020

Oktober måneds forsidefoto er indsendt af Maja Calendula. Om billedet skriver Maja:

"Crystal - i daglig tale "Kris" - er tre år gammel han, som kommer fra Kennel Radena Slovakia i Slovakiet. Desværre fik opdrætteren ham tilbage to gange og derfor har Kris ikke haft det let.
Heldigvis har "Kris" et fantastisk sind, og i dag har han det godt, og er det bedste familiemedlem man kunne tænke sig. Vi bruger mange timer i naturen sammen."

Tusind tak for det dejlige billede, Maja!
September 2020

Septembers forsidefoto er indsendt af Susan Mc. I. Sandalgaard. På billedet ses tre smukke Ulvehundesøstre. Fra venstre: Pierpoint Credo Crow, Pierpoint Barefoot Tip Toe og Pierpoint Casey Mc Cem.

Tusind tak for det smukke foto, Susan!
August 2020

August måneds dejlige fotos er indsendt at Jeanette Clausen. Om billederne skriver Jeanette:

"Her er mine Hjortehunde Darling og KD. De beriger mit liv hver eneste dag, med deres livsglæde, venlighed og ro. De har familiebaggrund efter min første Hjortehund, "Musling" Eikica Fluffy Fantasy og kommer fra ”Kennel Sense of Beauty”, Holland. Foto: Jan Buk."

Tak for de skønne billeder Jeanette!
Juli 2020

Walther er en 4 måneder gammel Afghansk Mnde. Hans stamtavlenavn er El Roalito Mr. Walther. Ejer er Kirsten Bøgh Jensen og fotograf er Susanne Meredith.

Walther er søn af Kirstens "Alfred", og han blev i disse Coronatider, overleveret ved den dansk/tyske grænse, med hjælp af det danske politi.
Juni 2020

Denne måneds forsidefoto er lidt anderledes end de tidligere måneders foto, hvor det er vidunderlige billeder, gode mennesker har valgt, at dele med os.

Juni måneds "collage" er en hyldest til en fantastisk fotograf - og redaktionens hoffotograf - Kaj Frøling.

Kaj har i årevis taget utallige smukke billeder af vores mynder, og delt gavmildt ud af dem. Og mangler vi her på redaktionen et bestemt motiv, ja så kan vi altid regne med Kaj. Mange af vores trofaste læsere, kan helt sikkert genkende mere end ét af Kajs billeder, både på hjemmesiden og i Myndenyt.

Billederne i collagen er taget af Kaj på en fototur til Møns Klint.

Tusind tak Kaj, for dit øje for det gode motiv, din utrættelighed og for alle billederne!!
Maj 2020

Bravehounds Bill Tanner (Alek) drømmer om sommer og sol ved havet. Alek ejer og elsker (så meget som en adelig, russisk gentleman nu engang kan) skriver Kirsten Lynggaard.

Tak for dette skønne foto Kirsten!
April 2020

I denne svære Coronavirus tid er det vigtigt at nyde det der rent faktisk kan lade sig gøre. Og en tur på stranden sammen med vores guldklumper, er for de fleste heldigvis stadig en mulighed.

Vi håber vi alle snart kan mødes igen.

Tak for dette smukke billede Dorthe Hansen!
Marts 2020

I februar nød vi sneen i Sverige. I marts nyder vi, at strandene i Danmark er sne-fri så vores guldklumper kan løbe og lege.

Her er det "Wild and Wicked Google it" (Flicka) der er ude og nyde livet. Tak til Kristine Hansen for det dejlige billede!
Februar 2020

Februar er typisk en måned med risiko eller mulighed for sne; afhængig af øjnene der ser. Sne skal vi se langt efter i Danmark, men hvor Lykke Andersen bor, er der heldigvis stadig sne i februar.

Lykke, hendes mand og deres to smukke Borzoi, har bosat sig i vildmarken i Sverige. Det kan man læse om i december måneds Myndenyt, hvor første artikel om i den lille familie i det kolde nord er udgivet.

Februar måneds forsidefoto er derfor en snehilsen fra Sveriges smukke vildmark.
Januar 2020

Januar begynder godt med dette fantastiske foto af den helt utroligt smukke Azawakh A’rmaghaan Carmina Burana "Karma". Det er første gang vi har en Azawakh som "månedens forsidefoto". Det er dejligt så mange vil dele billeder af deres guldklumper med os. Tusind tak!

Karma er udstyret med en perlerække af titler; DK JCH, MK CH, MK GR CH, ME CH, ME GR CH, KOS CH, KOS GR CH, Balkan CH, YUG CH, DK W 2019, SK Club W 2019, SK SW 2019, HU Club W 2019, HU SW 2019.

Karma er opdrættet af Andrea Danko, Ungarn og ejet af Kari-Anne Jacobsen, Norge.
December 2019

December måneds foto er af den smukke “Divi” aka CIB NOR N DK S SLO SRP RO ROGr MD MDGr MN MNGr KV KVGr RS RSGr BAL YUG MED ADR Champion Enigma Dreams I Am Divine.

Kari-Anne fortæller;
“Divi” er opdrættet af Sunniva Hrund Hatlemark på Island og har det dejligste temperament man kan tænke sig. Hun har været en helt fantastisk moder til mit første afghaner kuld, der lige er blevet et år gamle.

"Divi" er ejet og elsket af mig, Kari-Anne Jacobsen, der er en “halvdansker” der bor i Norge.
November 2019

November måneds foto er af den smukke Galgo Español RV18 Magh Itha`s Belinda. Opdrættet af Jan og Ursula Evje, Sverige. Ejet af Marianne Samsø og Preben Stray. Udover at være racevinder i Myndeklubben i 2018, bliver hun det også i 2019. Ydermere blev hun nr. 4 til EM i Lure Coursing i Estland 2019 - et af Danmarks bedste resultater nogensinde. Foto: Kaj Frøling. Tusind tak for det dejlige billede!
Oktober 2019

Oktober måneds smukke foto er indsendt af Sofie Iversen (Kjærulf)
September 2019

September måneds dejlige foto er denne smukke og elegante Italienske Mynde - Indsendt af Kirsten Kristensen
August 2019

August måneds smukke foto er af Danmarks eneste Sloughi - taget af Mette Blach
Juli 2019

Denne måneds skønne foto er taget af Line Larsen (By EngvalD). De to Podengo Ibicenco'er "Darwins Legacy Galaxy" og "Darwins Legacy Romeo" i Faxe Kalkbrud.
Juni 2019

Juni måneds forsidefoto er indsendt af Dorthe Hansen - Fantastisk foto i smukke omgivelser!
Maj 2019

Maj måneds forsidefoto er indsendt af Susan Mc. I. Sandalgaard - Tusind tak for det smukke billede, af en meget fokuseret jager!
April 2019

April måneds forsidefoto er indsendt af Tine Gade - hvor er det et dejligt billede, tusind tak!
Marts 2019

Marts måneds forsidefoto er indsendt af Philip Pedersen - Tusind tak for dette dejlige forårsbillede!
Februar 2019

Februar måneds forsidefoto er indsendt af Lise-Lotte Knudsen - Skønt billede, tusind tak!
Januar 2019

Januar måneds forsidefoto er indsendt af Lykke Andersen - Sikke et smukt billede, tusind tak!
December 2018

December måneds forsidefoto er indsendt af Jonna Sørensen - TUSIND TAK for dette meget smukke billede!