Månedens forsidefoto

Skal dit billede være "Månedens forsidefoto"?

Billedet skal være i bredformat, minimum 1 MB og egne sig i "konstruktionen" til at sidde på netop denne position. Du skal have rettighederne til at sende os billedet. Det vil sige, du skal selv have taget billedet eller have lov til at dele billedet med os. Og så skal Myndeklubben have rettigheder til at bruge billedet på myndeklubben.dk, i Myndenyt, i tryksager eller på sociale medier.

Alle billeder modtages med glæde. Dog forbeholder Myndeklubben sig ret til ikke at bruge de tilsendte billeder, hvis ikke de lever op til kravene. Eller at anvende dem andre steder på myndeklubben.dk, i Myndenyt, i tryksager eller på sociale medier, hvis de passer bedre ind der.

Vil i hjælpe os med et nyt billede? Send dit billede til web@myndeklubben.dk

Kan du ikke se det nye forsidefoto i toppen af siden?
Din browser gemmer en lokal kopi af de sider du tilgår. Det øger hastigheden når du besøger de samme sider flere gange. Men du kan også risikere at du ikke ser evt. ændringer der fortaget på siden. Derfor kan det være nødvendigt at rydde din browsers cache før du kan se det nye månedsbillede i toppen af billedet.


Oktober 2021Oktober måneds billeder er indsendt af Elin Hansen. På billederne ses Darwins Legacy Pincanto til en fotosession på Glud Museum arrangeret af DKK kreds 6.

Elin skriver; "Picanto har en kæmpe personlighed. Han er en stor legesyg gadedreng. Han er rigtig god til at lege med hvalpe, da han toner ned og ikke bliver voldsom. Det var ikke en race jeg kendte til i forvejen, mens hans racebeskrivelse tiltalte mig. Jeg kan godt lide at have hunde, der ikke er "pleasere", men hvor man skal gøre sig "fortjent" til deres opmærksomhed. Han lever op til at være selvstændig tænkende og problemløser, selvom man kan blive udfordret på disse udfordringer. Han er en hund, der hviler i sig selv og har gåpåmod."

Fotograferne er Flemming og Helle. Tusind tak for de dejlige billeder Elin!


September 2021

September måneds foto er indsendt af Susan McIlquham Fjeldvig Sandalgaard. På billederne ses Cocolores Lorana "Lulu" er en ruhåret Galgo Espanol der er født i Tyskland hos Susanne Hass og importeret i 2014.

Lulu fik sit første kuld i 2017 – alle 9 ruhårede i mere eller mindre grad. Dette kuld i 2017 var det første kuld i Danmark i 12 år – indtil da var der kun ét kuld opdrættet i DK under Kennel Coastwind, som ikke længere eksisterer.

Tusind tak for de dejlige billeder Susan! Fotografen er Ida Olsen.
August 2021

Anne Nystrøm har indsendt denne måneds forsidefoto af Multi Ch & Multi Vinder Darwins Legacy Carisma "Lúmi", som er af racen Podenco Ibicenco Korthår.

Om racen skriver Anne;
"Denne race er altid klar på eventyr, selv hvis det er på bekostning af ejerens nerver.

De bliver omtalt som "Peter Pan" inde for hunderacer da de selv som senior aldrig rigtig vokser ud af deres utrolige lalleglade og fjollede narrestreger.

Man får en ven for livet, da de er tæt knyttet til deres ejer."

Tak for det dejlige billede Anne!
Juli 2021

På juli måneds forsidefoto ses hjortehunden NLCH DKCH Kate Diva Sense of Beauty. Den er opdrættet af Ineke de Vos Brugmann i Holland.

Ejer Jeanette Clausen skriver om billedet;
"Derhjemme hedder Kate Diva Sense of Beauty "KD". På billederne er hun med Myndeklubben til fotoevent i Faxe Kalkbrud. Fotografen er Kaj Frøling".

Tak for de skønne billeder Jeanette og Kaj!
Juni 2021

Susan McIlquham Fjeldvig Sandalgaard har sendt os disse skønne billeder af Ulvehunden Feorish Aske, som 12 måneder gammel er til fotoshoot på Glud Museum i DKK kreds 5 regi.

Fotograferne er Flemming og Helle.

Tak for de dejlige billeder, Susan!
Maj 2021

Månedens forsidefoto har Karin Koch været så sød, at stille til rådighed for os.
På billedet ses "Newton" (Esedra Koh I Noor) på snart 8 år. Karin skriver; "Newton er vores første Whippet, og starten på en fantastisk rejse i myndeverdenen."

Det fantatiske foto er taget af Sally Bang Reher. Tusind tak for vi måtte låne det Karin!
April 2021

50 års jubilar
April måneds forsidefoto bliver lidt "ananas i egen juice" da billedet er fra redaktørens eget arkiv.
For selvom vi normalt - her på siden - ikke specifikt fremhæver bestemte opdrættere eller fejrer jubilæer, må der alligevel være undtagelser.

Ligesom Myndeklubben i år fejrer 50 års jubilæum, er det er også i år, at Kirsten Kristensen og Kennel Vindhause kan fejre 50 års jubilæum med opdræt af Italienske Mynder.

Udover succesrigt at have opdrættet fantastisk smukke italienere i et halvt århundrede, og i årevis deltaget med arbejdet i Myndeklubben, har Kirsten - også igennem 50 år - været en aktiv udstiller, der med få undtagelser, altid er at finde på Myndeklubbens udstillinger.

På forsidebilledet - ud over Pernille - ses en af Kirstens vidunderlige hunde; Vindhauses Raffaella "Ela" der nyder aprilforårssolen i 2006. Og lad os så håbe, at denne april, ligesom i 2006, bliver fyldt med masser af solskin.

Så her fra redaktionen skal der selvfølgelig lyde et KÆMPE STORT TILLYKKE MED JUBILÆET! til Kirsten og Kennel Vindhause!

Marts 2021

Dorthe Hansen har sendt dette vidunderlige billede af fem ugers Whippethvalpe fra Kennel Artmaker's.

Fra venstre: Sølve, Duke, Emelie, Tony, Otto & Mighty

Opdrætter: Eva Therkildsen og Bo Markersen
Foto: Tanja Kofod

Tusind tak for dette fantastiske foto, Dorthe!!
Februar 2021

Februars forsidefoto er indsendt af Susan Mc. I. Sandalgaard

De små guldklumper er Pierpoint Rosalita og Pierpoint Carlito er 2 af 9 i et kuld. Begge har idag både lisens til Lure coursing og til baneløb og bor hos Susan med deres mor.

Tusind tak Susan, for de skønne babyer!
Januar 2021

Årets første smukke forsidefoto er af Redcomet Vairocana i daglig tale kaldet “Bailey” og er taget af Belina Newby.
Tusind tak for det fine billede Belina!
December 2020

Sne i Danmark, er jo næsten en by i Rusland. Men så er det godt vi har danske Lykke Andersen i Sverige.
Lykke bor hvor der er sne seks måneder om året. Så hende kan vi altid regne med, når vi mangler lidt vinterstemning.

Tusind tak til Lykke, Zarwoe og Láska for de smukke billeder!!
November 2020

November måneds forsidefoto er indsendt af Line Larsen. Om den fine lille fyr på billedet, skriver Line:

"Red Stripe Best Kept Secret også kendt som "Zenit" er avlet af Kristiina Tammik som er bosat i Estland. Han er efter Kalo Skilo’s Big Chiefs Revage Rose (Carlos) og Dolce Vita Rjabina De Bergerac (Mango).

"Zenit" ser med jævne mellemrum sin ene kuld søskende nu kaldet "Louis", Han bor i Dragør og drengene har en fest når de mødes. "Zenit" er en af de hvalpe der kom til Danmark under Coronas første indtog i landet. Steffen som ejer Zenit tog til Estland om fredagen som grænserne lukkede om natten til Lørdag. Lørdag aften kom Zenit og Steffen til Danmark han var blot 9 uger gammel om Søndagen og ikke højere end vores Sofa bord men det skulle han snart få lavet om på...

Den første aften var han knap så modig. Lige blevet taget fra sin familie, rejst med færge og fløjet i fly. Bare for at komme ind i et fremmed hjem med en lille Chinese powder puff "Maggie" og en kæmpe af samme race som ham selv, en Podenco Ibicenco kaldet "Dingo".

Det blev Søndag og "Zenit" gik fra at være forsigtig, til at være overalt og ingen steder på samme tid. Han gav den max gas og "Dingo" var hans yndlings offer. Fra dag 1 har "Zenit" gjort en dyd ud af at nappe "Dingo" i benene for at få ham til at lege tagfat og gøre det "Pods" gør bedst, nemlig at hoppe højt. De har så meget glæde af hinanden og "Zenit" har så meget mod på livet, at han nærmest fuldstædig modsat af en Podenco' normale adfærd - som er lidt forsigtig og betænkelig ved fremmede, stormer denne snart små store hvalp, lige i favnen på alle og giver alle de kys man kunne drømme om. "Zenit" vader ind i folks hjerter med store tunge træsko på. Og efterlader alle med et vådt kys - helst i hovedet.

"Zenit" og storebror "Dingo" (biologiske fætre på farsiden) går til ringtræning med DTK kreds 5 (red. Dansk Terrier Klub) og det er til stor underholdning for Terrier folkene. De to store fjolle hoveder hopper, danser og smider sig alt efter hvad humør de er i og alt imens står alle de skønne terrier folk og griner med os af vores skøre Pods.

Den. 1 august deltog "Zenit" i sin første udstilling og blev fik særdeles lovende og blev bedste Podenco Ibicenco hvalp hos Myndeklubben den dag. Han var flyvende. Ikke fordi han løb pænt med rundt i ringen. Næææ han hoppede mere end han løb. Til stor glæde for dommer og dem der var blevet tilbage for at se de sidste racer. Han kunne da heller ikke dy sig for at kysse lidt på dommeren.

Jeg siger ikke han bruger feje tricks, meeeeeennn han gjorde et ihærdigt forsøg på, at charme sig ind, når han ikke lige spejdede efter storebror uden for ringen.

Samme dag blev "Dingo" DKCH, SKCH og NKCH dette blev fejret med pølser fra tanken. For Zenit er nemlig en Labrador i forklædning - hvis de kære læsere ikke allerede skulle have gættet det. Vores kære ”lille” "Zenit" er nu næsten lige så stor som storebror "Dingo". Og selvom den kære lille fyr - som blev født den 12. januar 2020 - ikke er så gammel, vokser han som ukrudt.

Vi ser frem til de kommende udstillinger og vi vil helt sikkert være at finde med både "Dingo" og "Zenit" på de fleste."

Tak for de skønne billeder og den fine historie, Line!
Oktober 2020

Oktober måneds forsidefoto er indsendt af Maja Calendula. Om billedet skriver Maja:

"Crystal - i daglig tale "Kris" - er tre år gammel han, som kommer fra Kennel Radena Slovakia i Slovakiet. Desværre fik opdrætteren ham tilbage to gange og derfor har Kris ikke haft det let.
Heldigvis har "Kris" et fantastisk sind, og i dag har han det godt, og er det bedste familiemedlem man kunne tænke sig. Vi bruger mange timer i naturen sammen."

Tusind tak for det dejlige billede, Maja!
September 2020

Septembers forsidefoto er indsendt af Susan Mc. I. Sandalgaard. På billedet ses tre smukke Ulvehundesøstre. Fra venstre: Pierpoint Credo Crow, Pierpoint Barefoot Tip Toe og Pierpoint Casey Mc Cem.

Tusind tak for det smukke foto, Susan!
August 2020

August måneds dejlige fotos er indsendt at Jeanette Clausen. Om billederne skriver Jeanette:

"Her er mine Hjortehunde Darling og KD. De beriger mit liv hver eneste dag, med deres livsglæde, venlighed og ro. De har familiebaggrund efter min første Hjortehund, "Musling" Eikica Fluffy Fantasy og kommer fra ”Kennel Sense of Beauty”, Holland. Foto: Jan Buk."

Tak for de skønne billeder Jeanette!
Juli 2020

Walther er en 4 måneder gammel Afghansk Mnde. Hans stamtavlenavn er El Roalito Mr. Walther. Ejer er Kirsten Bøgh Jensen og fotograf er Susanne Meredith.

Walther er søn af Kirstens "Alfred", og han blev i disse Coronatider, overleveret ved den dansk/tyske grænse, med hjælp af det danske politi.
Juni 2020

Denne måneds forsidefoto er lidt anderledes end de tidligere måneders foto, hvor det er vidunderlige billeder, gode mennesker har valgt, at dele med os.

Juni måneds "collage" er en hyldest til en fantastisk fotograf - og redaktionens hoffotograf - Kaj Frøling.

Kaj har i årevis taget utallige smukke billeder af vores mynder, og delt gavmildt ud af dem. Og mangler vi her på redaktionen et bestemt motiv, ja så kan vi altid regne med Kaj. Mange af vores trofaste læsere, kan helt sikkert genkende mere end ét af Kajs billeder, både på hjemmesiden og i Myndenyt.

Billederne i collagen er taget af Kaj på en fototur til Møns Klint.

Tusind tak Kaj, for dit øje for det gode motiv, din utrættelighed og for alle billederne!!
Maj 2020

Bravehounds Bill Tanner (Alek) drømmer om sommer og sol ved havet. Alek ejer og elsker (så meget som en adelig, russisk gentleman nu engang kan) skriver Kirsten Lynggaard.

Tak for dette skønne foto Kirsten!
April 2020

I denne svære Coronavirus tid er det vigtigt at nyde det der rent faktisk kan lade sig gøre. Og en tur på stranden sammen med vores guldklumper, er for de fleste heldigvis stadig en mulighed.

Vi håber vi alle snart kan mødes igen.

Tak for dette smukke billede Dorthe Hansen!
Marts 2020

I februar nød vi sneen i Sverige. I marts nyder vi, at strandene i Danmark er sne-fri så vores guldklumper kan løbe og lege.

Her er det "Wild and Wicked Google it" (Flicka) der er ude og nyde livet. Tak til Kristine Hansen for det dejlige billede!
Februar 2020

Februar er typisk en måned med risiko eller mulighed for sne; afhængig af øjnene der ser. Sne skal vi se langt efter i Danmark, men hvor Lykke Andersen bor, er der heldigvis stadig sne i februar.

Lykke, hendes mand og deres to smukke Borzoi, har bosat sig i vildmarken i Sverige. Det kan man læse om i december måneds Myndenyt, hvor første artikel om i den lille familie i det kolde nord er udgivet.

Februar måneds forsidefoto er derfor en snehilsen fra Sveriges smukke vildmark.
Januar 2020

Januar begynder godt med dette fantastiske foto af den helt utroligt smukke Azawakh A’rmaghaan Carmina Burana "Karma". Det er første gang vi har en Azawakh som "månedens forsidefoto". Det er dejligt så mange vil dele billeder af deres guldklumper med os. Tusind tak!

Karma er udstyret med en perlerække af titler; DK JCH, MK CH, MK GR CH, ME CH, ME GR CH, KOS CH, KOS GR CH, Balkan CH, YUG CH, DK W 2019, SK Club W 2019, SK SW 2019, HU Club W 2019, HU SW 2019.

Karma er opdrættet af Andrea Danko, Ungarn og ejet af Kari-Anne Jacobsen, Norge.
December 2019

December måneds foto er af den smukke “Divi” aka CIB NOR N DK S SLO SRP RO ROGr MD MDGr MN MNGr KV KVGr RS RSGr BAL YUG MED ADR Champion Enigma Dreams I Am Divine.

Kari-Anne fortæller;
“Divi” er opdrættet af Sunniva Hrund Hatlemark på Island og har det dejligste temperament man kan tænke sig. Hun har været en helt fantastisk moder til mit første afghaner kuld, der lige er blevet et år gamle.

"Divi" er ejet og elsket af mig, Kari-Anne Jacobsen, der er en “halvdansker” der bor i Norge.
November 2019

November måneds foto er af den smukke Galgo Español RV18 Magh Itha`s Belinda. Opdrættet af Jan og Ursula Evje, Sverige. Ejet af Marianne Samsø og Preben Stray. Udover at være racevinder i Myndeklubben i 2018, bliver hun det også i 2019. Ydermere blev hun nr. 4 til EM i Lure Coursing i Estland 2019 - et af Danmarks bedste resultater nogensinde. Foto: Kaj Frøling. Tusind tak for det dejlige billede!
Oktober 2019

Oktober måneds smukke foto er indsendt af Sofie Iversen (Kjærulf)
September 2019

September måneds dejlige foto er denne smukke og elegante Italienske Mynde - Indsendt af Kirsten Kristensen
August 2019

August måneds smukke foto er af Danmarks eneste Sloughi - taget af Mette Blach
Juli 2019

Denne måneds skønne foto er taget af Line Larsen (By EngvalD). De to Podengo Ibicenco'er "Darwins Legacy Galaxy" og "Darwins Legacy Romeo" i Faxe Kalkbrud.
Juni 2019

Juni måneds forsidefoto er indsendt af Dorthe Hansen - Fantastisk foto i smukke omgivelser!
Maj 2019

Maj måneds forsidefoto er indsendt af Susan Mc. I. Sandalgaard - Tusind tak for det smukke billede, af en meget fokuseret jager!
April 2019

April måneds forsidefoto er indsendt af Tine Gade - hvor er det et dejligt billede, tusind tak!
Marts 2019

Marts måneds forsidefoto er indsendt af Philip Pedersen - Tusind tak for dette dejlige forårsbillede!
Februar 2019

Februar måneds forsidefoto er indsendt af Lise-Lotte Knudsen - Skønt billede, tusind tak!
Januar 2019

Januar måneds forsidefoto er indsendt af Lykke Andersen - Sikke et smukt billede, tusind tak!
December 2018

December måneds forsidefoto er indsendt af Jonna Sørensen - TUSIND TAK for dette meget smukke billede!